Geen producten in je winkelmand.

Team Category: Bestuur Kenya

Mr Leonard

Leonard heeft meer dan 40 jaar ervaring in het werken in programma’s voor mensen met een beperking, als functionaris voor de beoordeling van speciale behoeften voor de overheid, als onderzoeker voor beperkingen voor een internationaal gefinancierde non-profitorganisatie en een opvoeder op speciale scholen en eenheden in heel Kilifi County. 

Zijn medeleven met mensen met een beperking begon in zijn eigen familie, toen hij in contact kwam met verschillende familieleden die doof waren en niet konden communiceren vanwege een gebrek aan gebarentaaltraining. Het misbruik dat deze familieleden onderging, dreef hem ertoe een carrière in de gehandicaptenzorg en belangenbehartiger na te streven. Vandaag de dag zegt Leonard dat de kinderen die hij dient hem blijven inspireren om voor hen te blijven werken. 

Als uitvoerend directeur van de organisatie is Leonard verantwoordelijk voor Kuhenza’s strategische planning, lokale fondsenwerving, rapportages, samenwerking tussen partnerschappen, evenementenplanning, toezicht op kinderen, gezinsbegeleiding en programma-ontwikkeling en implementatie. 

Leonard is in het bezit van certificaten Secundair Onderwijs en Basisschoolmanagement en Diploma’s in Speciaal Onderwijs en Leermoeilijkheden. Hij heeft deelgenomen aan trainingsprogramma’s voor gehandicaptenzorg in de VS, Denemarken en Kenia en heeft workshops geleid en deelgenomen aan gezondheidsconferenties in Tanzania, Nigeria en verschillende regio’s van Kenia. 

In 2016 werd de heer Leonard Mbonani gekozen om de functie van vice-voorzitter voor Stichting Why Not? te vervullen. Dit vanwege zijn brede kennis op het gebied van arbeidsongeschiktheid. Hij heeft een zeer belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van goede structuren in de dagelijkse gang van zaken in de organisatie. 

Annemiek van Soest

In 2009 ben ik als oprichtster begonnen aan Stichting Why Not en na vele mooie en bevlogen jaren, heb ik het stokje van het dagelijks bestuur overgedragen. Nu ben ik nog steeds actief als ambassadeur en als algemeen bestuurslid bij het Keniaanse bestuur.

Dr. Paul

Mijn naam is Dr. Muema Mwambu Musyoka (Dr. Paul) en ik ben oprichter van Goldencare Clinics die momenteel twee vestigingen heeft. De eerste kliniek (Mombasa Goldencare) werd geopend in 2009 en de tweede (Tumaini Goldencare) werd geopend in 2014. 

Daarvoor werkte ik tot 2008 in het Coast Referral Hospital op de psychiatrische afdeling. Toen opende ik in 2009 mijn eerste kliniek. 

Mijn klinieken bieden alle algemene ambulante gezondheidszorg en gespecialiseerde GGZ. 

Ik heb verschillende opleidingen genoten; 

1) Hoger Diploma in de geestelijke gezondheidszorg. 

2) Diploma in klinische geneeskunde, gemeenschapsgezondheid en chirurgie. 

3) Diploma in counseling en hiv-management. 

 Momenteel ben ik de directeur van Goldencare Clinics en de dokter die verantwoordelijk is voor epileptische cliënten gesponsord door Stichting Why Not (sinds 2012). Verder ben ik voorzitter van het Keniaanse bestuur.  

nl_NLNederlands