Geen producten in je winkelmand.

Team Category: Bestuur Nederland

Robin Verberg

“In 2019 heb ik de kans gekregen om mijn eind stage in het buitenland te volgen. Ik droomde er altijd al van om naar Afrika te gaan en daar een klein verschil te maken. Tijdens mijn zoektocht voor de perfecte stage plek kwam ik stichting Why Not tegen. De kleinschaligheid en betrokken sfeer spraken mij meteen aan. Samen met de stichting ben ik op zoek gegaan naar een school in de buurt van het kantoor en daar heb ik sportlessen gegeven aan de kinderen met een beperking. Naast het geven van de sportlessen ben ik in Kenia actief geweest als vrijwilliger voor stichting Why Not. Ik ging mee op huisbezoeken, ik heb de therapie dagen gezien, veel evenementen bijgewoond en op schoolbezoek geweest bij veel van onze kinderen.

De ervaringen die ik daar heb opgedaan zijn voor mij onvergetelijk. Ik mocht met eigen ogen zien hoe betrokken de stichting is in elk kind zijn leven. Ik wilde dus ook in Nederland mijn steentje bij blijven dragen. De kans deed zich voor om sponsorverslagen coördinator te worden en dit heb ik met plezier aangepakt.
Mijn motto: een kleine bijdrage, maakt een groot verschil.”

Peter Schurink

Ik ben geboren in 1954, en mag vanaf begin 2016 penningmeester van Stichting Why Not zijn. Na verkoop van mijn technisch adviesbureau was het tijd om iets anders te gaan doen en dat werd dus reizen en het vervullen van enkele onbezoldigde bestuursfuncties.
Waarom gekozen voor Stichting Why Not? De kleinschaligheid en de directe betrokkenheid bij het verbeteren van de leefomstandigheden van “onze” kinderen in Kenia trok mij zeer aan.
Je weet waarvoor je bezig bent en samen met de Why Not fieldworkers in Kenia kun je niet alleen de kinderen maar ook de gezinnen helpen, dat is toch prachtig!
Als penningmeester gebruik ik mijn kennis en ervaring om er voor te zorgen dat mijn collega bestuurders kunnen doen waar zij goed in zijn, namelijk fondsenwerving en de communicatie met onze fieldworkers.”

Marc Couturier

De eerste kennismaking met stichting WhyNot is alweer 9 jaar geleden. Bij mijn vorige werkgever SAS Institute in Huizen, werd WhyNot geïntroduceerd door de vader van een van de oprichtsters (Marloes Herber). Het bedrijf heeft een aantal acties ondersteund en financiële bijdragen gedaan, waarna het bedrijf andere goede doelen ging ondersteunen.

Ik heb contact met WhyNot gehouden, hetgeen resulteerde in een samenwerking tussen WhyNot en de school van onze kinderen: het Comenius College in Hilversum. De school ging in 2013 een 3-jarige overeenkomst met WhyNot aan, met als thema: Expeditie Comenius. Jaarlijks organiseert de school een activiteitenweek dat in het teken staat van ‘maatschappelijk welzijn’. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende stichtingen, en WhyNot was een van de stichtingen.

Sinds 2016 ben ik lid van de Raad van Advies: een klankbordgroep van mensen die vanuit verschillende perspectieven, advies geven aan de Raad van Bestuur.

Wendy Severs

“Begin 2014 kwam ik in aanraking met stichting Why Not in Kenia. Direct geïnspireerd was ik, toen ik de fieldworkers zo gedreven aan het werk zag om elke keer weer kansen te creëren voor kinderen met een beperking en de ouders blijvend te stimuleren om verantwoordelijkheid te pakken voor hun situatie. Met veel plezier ben ik op zoek naar nieuwe sponsoren, donateurs en enthousiaste vrijwilligers, geniet ik van alle activiteiten die we samen organiseren en streven we steeds meer naar professionaliteit. Dit in nauw contact met de fieldworkers in Kenia om echt dat verschil te maken!”

nl_NLNederlands