Geen producten in je winkelmand.

Why not… give medical care?

Kinderen met speciale behoeften kampen met veel gezondheidsproblemen, zoals epilepsie of cerebrale parese (hersenverlamming). Veel gezinnen kunnen zich de behandeling of medicatie van hun kinderen niet veroorloven. Why Not biedt hen wekelijkse en maandelijkse bijeenkomsten waar de kinderen medicatie en behandeling krijgen, waar voorlichting en fysiotherapie wordt gegeven en waar we de ouders laten zien hoe zij hun kinderen ook thuis kunnen behandelen.  

De maandelijkse epilepsiekliniek begint met een voorlichting over gezondheid. Vervolgens ontmoet elke ouder een professionele arts die gespecialiseerd is in epilepsie om de voortgang van het kind te bespreken. De arts verstrekt ook recepten voor de medicijnen. Deze behandeling resulteert in het verminderen of zelfs stoppen van de convulsies en de educatieve gesprekken hebben geholpen om de houding van de ouders te veranderen als het gaat om beperkingen van hun kind. Dit vergroot tegelijkertijd de acceptatie van deze kinderen.  

In 2020 kon de organisatie 34 kinderen ondersteunen met epilepsiemedicatie, rolstoelen, korsetten of speciale schoenen. Er zijn zelfs gevallen waarbij de kinderen de medicijnen niet langer hoeven te gebruiken omdat de aanvallen volledig zijn gestopt door goede monitoring en medicatie.  

 Why Not werkt samen met de Association for the Physically Disabled of Kenya (A.P.D.K). Wekelijks wordt fysiotherapie aangeboden op het kantoor van Why Not aan kinderen die met hersenverlamming zijn geboren. De ouders leren daar ook hoe zij de oefeningen thuis kunnen voortzetten, want om effectief te zijn, moet dit vaak herhaald worden. De organisatie biedt wekelijks fysiotherapie aan meer dan 15 kinderen. 

 Bijkomend voordeel van deze wekelijkse groepssessies, zijn de ontmoetingen tussen ouders. Zo hebben zij de kans om andere ouders te ontmoeten, te communiceren en hun ervaringen te delen. Dit helpt hun gevoel van eigenwaarde te vergroten en geeft gelegenheid om ideeën uit te wisselen.  

Mr Paul medical care

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands