Geen producten in je winkelmand.

Why not….support families & schools

Om de gezinnen en de scholen met kinderen met speciale behoeften te ondersteunen, heeft Why Not nog een aantal andere activiteiten ontwikkeld. 

Hulp aan families: spaargroepen  

Zo zijn er voor de ouders spaargroepen waarbij zij met regelmaat geld inleggen. Uit deze spaarpot worden onderling leningen verstrekt. Why Not ondersteunt de groepen met educatieve trainingen, regelmatige follow-up en advies en matchmaking met financiële instellingen die hen leningen of beurzen kunnen verstrekken om zichzelf te ontwikkelen. We hebben tot nu toe vijf steungroepen gevormd en geregistreerd bij het ministerie van Gender.

De groepen worden gevormd op basis van de gebieden waar de ouders vandaan komen om de transportkosten te drukken. De groepen komen regelmatig bijeen en leiden tot individuele of groepsprojecten waarmee de levensstandaard aanzienlijk verbeterd. 

Hulp aan families 

Als een gezin een kind met speciale behoeften krijgt, duurt het even voordat het gezin het kind kan accepteren. Sommige echtparen gaan zelfs tot op zekere hoogte uit elkaar vanwege het bestaan ​​van dit kind. Daarom is het voor ons prioriteit om begeleiding en advies te bieden aan deze gezinnen om hen te helpen hun kinderen te accepteren en ermee te leren leven.  

Elke donderdag tijdens een activiteiten-dag met ouders krijgen zij de mogelijkheid om uit te praten over hun persoonlijke uitdagingen. Een professionele hulpverlener begeleidt de ouders bij het identificeren van de problematiek en mogelijke oplossingen voor hun problemen, zodat ze een prettig leven kunnen leiden met hun gezin. Naast de adviezen en hands on trainingen die de ouders krijgen, is deze dag ook een gelegenheid voor ouders om elkaar te ontmoeten en om gemeenschappelijke ervaringen te bespreken. Ze zien zo dat ze niet alleen staan.  

Ondersteuning van scholen  

De meeste speciale overheidsscholen zijn overvol, onvoldoende uitgerust en kampen met een lerarentekort. Hierdoor hebben de leerlingen geen bevorderlijke leeromgeving. De organisatie ondersteunt de scholen met: 

  • Schoolspullen, sportattributen etc.  
  • Het koppelen van de scholen aan gespecialiseerde organisaties om gezondheidszorg te verbeteren  
  • Nauwe samenwerking met de leraren om samen met hen de ouders van de juiste adviezen te kunnen voorzien om hun kinderen op school te ondersteunen 
Why not give guidance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands